Acne Mijdrecht

Heb je last van puistjes, pukkeltjes, mee-eters en andere ontstekingen? Heb je alles al geprobeerd, maar lijkt niets te helpen? Schoonheidssalon Solente Huidspecialist in Mijdrecht is acne specialist en kan jou zichtbaar en effectief van acne afhelpen.

Ik onderscheid me van andere schoonheidssalons, omdat ik verder kijk dan alleen de huid. Met name de gezondheid van de darmen en het lichaam in het algemeen, zijn van belang bij het goed kunnen behandelen van acne.

Acne, wat is dat?

Acne is een van de meest voorkomende huidziekten en is eigenlijk de verzamelnaam voor vele huidaandoeningen die te maken hebben met puistjes en ontstekingen. Acne komt voor op het gezicht, de hals, het decolleté en de rug. In de meeste gevallen ontstaat acne tijdens de pubertijd door een vermeerdering van het mannelijke hormoon androgeen. Hierdoor gaan de talgklieren meer talg produceren, waardoor deze verstopt raken.

Door de verstopping en uitzetting van het talgkliertje kan de P-Bacterie hier gaan settelen en irriteren. Zo wordt er een ontsteking veroorzaakt en zie je rode bobbels en witte kopjes.

Alhoewel acne vaak wordt gelinkt aan de pubertijd, kan je hier ook op latere leeftijd nog last van hebben.

Doelgerichte aanpak van acne

Mijn schoonheidssalon staat voor een holistische aanpak van huidproblemen, zo ook bij acne. Door niet alleen de buitenkant te behandelen, maar door vooral naar de ‘binnenkant’ te kijken, kan acne daadwerkelijk worden verholpen.

Wanneer je acne alleen aan de buitenkant zou behandelen, zie je weliswaar resultaat, maar dit zal tijdelijk van aard zijn. Door écht de oorzaak aan te pakken, zal acne verminderen, maar ook wegblijven. Door middel van voedingsadvies en orthomoleculaire suppletie, wordt het lichaam voorzien van essentiële stoffen die acne verminderen.

Voeding en de werking van de darmen staan namelijk in directe verbinding met de kwaliteit van de huid. Wanneer er in de darmen iets niet goed gaat (bijvoorbeeld omdat er meer slechte dan goede bacteriën aanwezig zijn), of wanneer je bepaalde tekorten aan voedingsstoffen hebt, zullen er eerder puistjes en pukkeltjes ontstaan.

Ook stress heeft een grote invloed op acne. Door langdurige stress worden er bepaalde hormonen aangemaakt in het lichaam, die acne verergeren. Ik geef je advies over hoe je stress kunt verminderen, zodat ook de acne zal verminderen of zelfs helemaal zal verdwijnen.

Acne behandeling

Naast dat ik naar de interne gezondheid kijk, is het ook belangrijk de huid zelf te behandelen. Het is erg belangrijk dat je jouw huid goed verzorgt. Begin daarom met een goede reiniging. Dat zorgt ervoor dat vuil en bacteriën van de huid worden gehaald en dat de rest van de producten wordt opgenomen in de huid en goed hun werk kunnen doen. Het is belangrijk dat je een goede enzympeeling gebruikt en een zuiverend masker. Natuurlijk is een goede dag- en nachtverzorging ook onmisbaar.

Fruitzuurbehandeling acne

Door middel van een speciale fruitzuurbehandeling, kan ik acne zichtbaar verminderen. Tijdens deze behandeling worden de volgende stappen gevolgd:

  • Fruitzuurbehandeling (verdunt de huid, dit is noodzakelijk bij sterke verhoorning van de huid)
  • Verwijderen mee-eters en pustels
  • Zuiverend masker
  • Dagcrème en zonbescherming (extra bescherming voor de huid die dunner is geworden door fruitzuur)

Acne behandelplan

Er wordt vóór de behandeling besproken wat het beste is voor jouw huid. Verder werken wij onder zeer hygiënische omstandigheden, we werken o.a. met steriele naalden, handschoenen, ontsmetting met alcohol, enz.

Om het beste resultaat te bereiken is het van belang met zeer grote regelmaat de behandeling te herhalen, wij adviseren dit om de 5 weken te doen. Bij verbetering van de acne, kan in overleg besloten worden met wat grotere tussenpozen te volstaan.

Eindelijk verlost van puistjes, mee-eters en ontstekingen? Laat acne vakkundig en zichtbaar behandelen door Solente Huidspecialist!