LED lichttherapie met Infrarood, blauw en groen licht

LED licht voor een mooie en stralende huid? Zeker weten! LED lichttherapie verbetert zichtbaar de huid en zorgt daarnaast voor huidverjonging,

Hoe werkt LED lichttherapie precies?

LED lichttherapie met vier lichtbronnen kan voor verschillende doeleinden worden ingezet. De infraroodtherapie zorgt voor herstellende energie, doorbloeding, productie van collageen en elastine en stimulatie van de celstofwisseling. De chromotherapie bestaat uit rode, blauwe en groene LED’s, die elk hun specifieke werking hebben. Led licht heeft de bijzondere eigenschap om huidcellen te regenereren. Afhankelijk van de behandeldoelen, worden er verschillende kleuren samen met infrarood ingezet.

De lamp beschikt over meerdere kleuren licht:

■ Blauw licht 470 nm – tegen acne
Het blauwe licht is effectief bij de vermindering van bacteriën bij acne en bacteriële ontstekingen en wordt ingezet bij de verbetering van acne en actinische keratose (zonlicht beschadigingen).

Rood licht 640 nm – voor huidverjonging
Het rode licht bevordert de circulatie en lymfatische stroming. Het is uitstekend toepasbaar bij de verouderde huid en stimuleert de productie van ATP (Adenosine Triphosphaat). ATP is energie dat de cel produceert en nodig heeft bij alle celactiviteiten zoals DNA replicatie, celmetabolisme en celopbouw.

■ Groen licht 525 nm – tegen pigmentvlekken
Het effect van groen licht wordt ingezet bij hyperpigmentatie, het verminderen van roodheid en erytheem. Het groene licht draagt bij aan detoxificatie (ontgiftigen) van de huid door vermindering van irritatie en gevoeligheid, en het is in te zetten bij o.a. rosacea en geïrriteerde huid bij eczeem, na microdermabrasie- of peelingbehandelingen.

■ Geel licht 590 nm – tegen ontstekingen
Het geel licht vermindert inflammatie (ontstekingen) door de circulatie te bevorderen en een versterking van het immuunsysteem te bewerkstelligen. Het verbetert de hydratatie waardoor de huid rustiger en frisser gaat uitzien.

Daarnaast kan LED lichttherapie ook zeer goed worden ingezet voor het sneller herstel van de huid, na behandeling met fillers, botox, fractional laser, chemische peelings, IPL of laser permanente ontharing en na een chirurgische ingreep zoals ooglidcorrectie en borstchirurgie.

Tarief losse behandeling: € 25,00
Tarief wanneer deze behandeling samen met een andere behandeling wordt geboekt: € 20.00