Over Solente Huidspecialist

Als schoonheidsspecialist heb ik altijd een grote interesse gehad in de werking van de huid en de invloed van voeding op de huid. Een mooie, gezonde en jeugdige huid wordt tenslotte niet alleen behaald door deze van buitenaf te verzorgen. Voeding en de darmen zijn van grote invloed op hoe jouw huid eruit ziet.

Vandaar dat ik graag een holistische aanpak volg wanneer het gaat om het gezond krijgen en behouden van de huid. Daarbij geef ik je niet alleen advies over de beste manier van huidverzorging, maar ook over welke voeding je beter kunt laten staan, of juist kunt toevoegen voor het verkrijgen van jouw ideale droomhuid. 

Ook suppletie is hierin een onderdeel. Helaas halen we veel te weinig vitaminen en mineralen binnen uit onze huidige voeding. Zelfs wanneer je aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten en fruit zit, heb je toch nog tekorten. Dit komt omdat de boden waarop er geteeld wordt, uitgeput raakt.

Wist je bijvoorbeeld dat sommige groenten en fruit nog maar 40% van de oorspronkelijke vitaminen en andere voedingsstoffen bevatten, dan 20 jaar geleden? Daarom geloof ik in het verzorgen van de huid, ook van binnenuit.

Veel huidproblemen zoals acne, vroegtijdige huidveroudering en rosacea ontstaan in de darmen. Wanneer deze niet naar behoren functioneren, of wanneer er een bepaald tekort is, zie je dit terug aan de huid.

Hoe verschilt mijn behandelwijze ten op zichte van andere schoonheidssalons?

Ik kijk verder dan alleen de huid. Door naar de algele gezondheid te kijken, kan ik een betere behandeling bieden van verschillende huidproblemen. 

Wat houdt een Orthomoleculair Schoonheidsspecialist in?

Ik kijk naar de relatie tussen het immuunsysteem en de darmen en de relatie tussen de darmen en de huid.

Daarnaast bekijk ik huidklachten vanuit diverse werkingsmechanismen zoals: Immuun aandoeningen, ontstekingsmechanismen, insulineresistentie, endocriene verstoringen, histamine, eczeem, acné, couperose, rosacea, skintags, vroegtijdige veroudering, psoriasis, vitiligo, pigmentatieverstoringen, huidkanker risico’s en herkenning, etc.

Ik heb 15 jaar ervaring als verpleegkundige en heb gewerkt in het OLVG in Amsterdam.