Pigmentvlekken Mijdrecht

Als we ouder worden en er hormoonveranderingen optreden, wordt de aanmaak van pigment gestimuleerd. Hierdoor kunnen zogenaamde hyperpigmentaties ontstaan. Een van de grootste boosdoeners is zonnebaden zonder bescherming.

Soorten pigmentvlekken

Er zijn verschillende soorten pigmentvlekken; ouderdomsvlekken, hyperpigmentatie na littekens (van bijvoorbeeld acné of irritatie) en Melasma of Chloasma (gele vlekken onder de ogen). Deze laatste worden veroorzaakt door hormonen. Een bekend voorbeeld is het zwangerschapsmasker.

Heb je pigmentvlekken en wens je een egale huid?

Voor pigmentatie zijn verschillende behandelingen mogelijk zoals fruitzuurpeelingen, T-away, de OxyGen - zuurstofbehandeling en fractional needling. De beste resultaten behaal je in combinatie met salonbehandelingen en thuisproducten. Gebruik, als je aanleg of al last hebt van pigmentvlekken, altijd een dagcrème met zonnefliter of een extra zonbescherming over jouw dagcrème.

Ik kan met jou de beste behandelmethode en een behandelplan bepalen, om zo van jouw hyperpigmentatie af te komen of deze te verminderen.

Voedingsadvies pigmentvlekken

Door middel van de juiste voeding, kunnen pigmentvlekken worden voorkomen en verminderd. Koperstapeling of een tekort aan zink kunnen het pigmentatieproces negatief beinvloeden.  

Je ontvangt advies over welke voeding je vooral wel dient te eten en welke niet. Daarnaast adviseer ik je over voedingssupplementen en wat deze kunnen doen in het behandelen van pigmentvlekken.

Verlost zijn van storende pigmentvlekken?