Rosacea Mijdrecht

Rosacea wordt vaak couperose genoemd. Toch zijn het twee verschillende dingen. Couperose is namelijk alleen het zichtbaar worden van verwijde haarvaatjes, terwijl rosacea echt een huidaandoening is. Deze huidaandoening zie je vooral bij vrouwen van middelbare leeftijd. Er zijn natuurlijk ook mannen met deze aandoening.

Kenmerken rosacea

De belangrijkste kenmerken zijn uitgezette bloedvaatjes, bultjes en puistjes. De aandoening is goed te behandelen en/of te onderdrukken, maar is zelden te genezen. Rosacea ontstaat meestal rond het 30ste levensjaar en komt meer voor bij vrouwen met een licht huidtype. Het komt voornamelijk voor op de wangen, neus, voorhoofd en kin.

Hoe ontstaat rosacea?

Hoe rosacea precies ontstaat is niet bekend. Wat we wel weten is dat het een ontstekingsreactie is van het lichaam. De rosacea is daarmee niet het werkelijke probleem, slechts het symptoom. Mensen met rosacea zijn vaak gevoeliger voor andere aandoeningen, zoals; psoriasis, reuma, eczeem, artrose, spijsverteringsproblemen of allergieën.

Dat mensen met rosacea hier gevoeliger voor zijn, komt in de meeste gevallen doordat het immuunsysteem niet krachtig genoeg is. Er zijn bijvoorbeeld tekorten aan bepaalde stoffen zoals vitaminen en mineralen of er is overmatige stress, waardoor het systeem wordt verzwakt en aangetast.

Rosacea van binnenuit behandelen

Door niet alleen naar de buitenkant te kijken, maar vooral ook naar de gezondheid van het lichaam in het algemeen, kan rosacea worden verminderd. Door voedingsadvies en orthomoleculaire suppletie kan ik de algehele gezondheid verbeteren en daarmee het immuunsysteem versterken.

Welke factoren verergeren rosacea?

Rosacea kan worden verergerd door de volgende factoren:

  • blootstelling aan temperatuurswisselingen en wind;
  • stress en angst;
  • lichamelijke oefeningen;
  • alcohol, cafeïne, gekruid voedsel en roken;
  • warme dranken en baden;
  • zonlicht en verbranding door de zon;
  • farmaceutische geneesmiddelen zoals corticosteroïden, bloeddrukmedicijnen en medicijnen die de bloedvaten verwijden.

Rosacea behandeling

Door verschillende technieken en schoonheidsbehandelingen, zorgen we ervoor dat de bloedvaten het bloed beter laten circuleren. Daarnaast helpen producten voor thuisgebruik voor het verder onderdrukken van rosacea.

Rosacea zichtbaar laten verminderen?