Vitamine D3K2

Bijna iedereen heeft extra vitamine D nodig

In Nederland is de zon slechts vijf maanden per jaar fel genoeg om de huid in haar stralingsbehoefte te voorzien. D3 suppletie lijkt dus voor elke Nederlander behoefte in plaats van luxe, vooral in de donkere maanden. Bovendien zijn de gezondheidsbevorderende effecten van vitamine D3 eindeloos.*

Vitamine K2 en D3 worden in steeds grotere mate en in hogere doseringen voorgeschreven, omdat de wetenschappelijke onderbouwing alsmaar sterker wordt en de bekendheid hiervan alsmaar groter. In dit product worden beide voedingsstoffen gecombineerd, omdat het ook steeds duidelijker wordt hoe groot de synergie is en hoe hun functies overlappen.

Dit is een product voor volwassenen met een hoge behoefte aan vitamine D. Met 1 capsule (50 mcg vitamine D) samen met de vitamine D in de visolie (20 mcg vitamine D), zit je dan nog steeds veilig onder de Nederlandse maximale dosering van 75 mcg (in Europa ligt deze op 100 mcg).

Dit voedingssupplement is niet geschikt voor kinderen tot en met 10 jaar (wettelijk verplichte vermelding voor producten met méér dan 20 μg vitamine D per dagdosering).

Vitamine D3 heeft een positieve invloed op het immuunsysteem*

De zonnevitamine zorgt voor een verhoogde calciumopname in de botten, is goed voor het celdelingsproces en de spieren*. Bovendien heeft de in onze huid aangemaakte vitamine een positieve invloed op ons immuunsysteem en zorgt het voor het behoud van sterke botten.*

De verwante vitamines zijn in hoge en biologisch beschikbare doseringen in deze formule opgenomen. Zo bestaat vitamine K2 bestaat uit 10 vormen, waarvan menaquinon-7 (MK-7) de best opneembare vorm is.

Waarom de combinatie D3 & K2 voor optimaal effect?

Wanneer een hoge dosering vitamine D nodig is om een bepaald gezondheidsbevorderend effect te bereiken, is de combinatie met K2 verstandig, want de zonnevitamine D zorgt namelijk voor een verhoogde calciumopname, maar reguleert niet waar al dat extra calcium terecht komt. Hierdoor kunnen er ongewilde calciumophopingen ontstaan. Vitamine K2 is de calciumdistributeur die zorgt voor de opname van calcium in het botweefsel, de plek waar het mineraal nodig is.*

*Goedgekeurde Gezondheidsclaims:

  • Vitamine D bevordert een goed calciumgehalte in het bloed, is goed voor de calciumhuishouding en verhoogt de calciumopname in de botten.
  • Vitamine D en vitamine K spelen een rol bij botaanmaak, zijn goed voor het skelet en voor het behoud van sterke botten.
  • Vitamine D is goed voor het celdelingsproces en speelt een rol in weefselgroei en ontwikkeling.
  • Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.
  • Vitamine D is goed voor de spieren en sterke tanden.
  • Vitamine K, bij de opname van mineralen/calcium in de botten
  • Vitamine K draagt bij aan een goed verloop van de bloedstolling

Let op:

De vitamine K in dit product maakt het niet geschikt bij gelijktijdig gebruik van coumarinederivaten (antistollingsmiddelen zoals acenocoumarol en fenprocoumon). Deze geneesmiddelen worden ook wel vitamine K-antagonisten genoemd en hun effectiviteit wordt verminderd door inname van vitamine K uit voeding en supplementen.